Kulturë

Fotosesioni i fundit nga Beatles

“Ishte thjesht një seancë fotografish…Nuk është se po mendoja: ‘Ok, kjo është seanca e fundit e fotografive për ne si grup, ”  Ringo Starr.

Ishte një epokë e veçantë për fotografitë e rizbuluara të Beatles, të publikuara nga menaxheri i grupit, i cili i risolli ato për publikun dhe admiruesit e grupit legjendar. Fotografi të cilat ishin  realizuar nga Linda McCartney, Harry Benson, Ethan Russell dhe Monte Fresco.

50 vjet më parë,  22 gusht, 1969, dy ditë pas seancës së tyre të regjistrimit përfundimtar, Beatles u mblodhën në Parkun Tittenhurst, ku banonin John Lennon dhe Yoko Ono, për një fotosesion, për të cilin atëherë nuk e dinin se do të ishte i fundit me fotografitë e tyre si grup.

“Ishte thjesht një seancë fotografish…Nuk është se po mendoja: ‘Ok, kjo është seanca e fundit e fotografive për ne si grup, ”  Ringo Starr.

Bruna Merko

Artikujt e tjetrë