Letërsi

Kosova nderon Kadarenë

“Në themele të natyrshëm jemi evropianë” dhe këtë Ismail Kadare e ka të evidentuar në çdo vepër, shkrim apo rresht të tij. Sot shkrimtari i mirënjohur u nderua në Kosovë, që siç e potencoi, është një çmim që ka kuptimin e 100 çmimeve ndërkombëtare. Ministria e Kulturës i ndau sot Çmimin Ndërkombëtar “Letërsia Shqipe”,  për kontributin e jashtëzakonshëm që shkrimtari Ismail Kadare i ka dhënë jo vetëm letërsisë shqipe, por edhe asaj botërore.

admin

Artikujt e tjetrë