Arte Pamore

Çfarë arti është ky?

Sa herë ndodh që të shkoni në një muze të artit bashkëkohor dhe të mos e kuptoni domethënien e disa veprave? Megjithatë, shumë prej këtyre shprehjeve të artit janë realizuar me qëllim për tu përfshirë më shumë. Dhe për të sjellë artin pranë jetës së përditshme, përmes pamjeve të njerëzve të zakonshëm, objekteve të përditshme, nganjëherë me përdorimin e materialeve të pazakontë, ekspozita në vende publike, ju do të angazhoheni.  Ja disa vepra më të fundit.

 

Të gjithë në tavolinë!

786x1134_fourchette-cw-a5

Ky pirun i madh çeliku është skalitur në 1995 nga artiste Jean-Pierre Zaugg dhe Georges Favre, në Gjenevë, Zvicër.

Sytë mbi ne!

666534795_9be6ba7628_b

A ndjeheni të mbikëqyrur? Kjo është ndjenja që u jep duke ecur në një rrugë në Tokio, Japoni, performancë nga grupi “Medaman-Medaman”.

 

Gjiganti!

foto 3

“Zgjimi” titullohet vepra e radhës së artistit John Seward Johnson, I cili mbin nga toka vetëm me kokë dhe krah, të cilat së bashku zënë një sipërfaqe prej më shumë se 20 metra në gjatësi.

 

Këmbët në ajër

reu_rtr3m0x_media_355442

Dikush duket se është “mbërthyer” në çimento në rrugët e Parisit. Në realitet, këto këmbët nuk janë asgjë më shumë se skulptura druri të mbushura me rërë dhe të mbuluar me xhinse dhe këpucë reale.

 

Të gjithë nudo për një qëllim

441

Kush e di se çfarë mendojnë në Aztec, banorët e lashtë të qytetit Tunick, në Meksiko për shfaqje të tilla.  18.000 njerëz kanë hequr rrobat e tyre për t’u fotografuar lakuriq në frontin e objektivit të Spencer Tunick.

 

Kolosi e kockave

000406

Milano, Piazza del Duomo, një skelet i madh është duke shijuar diellin e parë të pranverës, i shtrirë i qetë në hyrje të Pallatit Mbretëror.  Është “Magneti kozmik”, një skulpturë kolosale 24 metra e gjatë, i projektuar nga Gino de Dominicis.

 

Një vezë sy

65405128_3d4680b5e9_b

Imazhi i plazheve të mbushur me njerëz të cilët digjen nga dielli, ka frymëzuar artistin nga një artist australian, Jeremy Parnell, . për kë bërë këtë.  Pyetja është gjithmonë e njëjta: cila lindi e para, veza apo pula?

admin

Artikujt e tjetrë