Lifestyle

Nga këshillat e bukurisë te shtëpia

Natyrisht si antibakterial dhe antioksidant, limoni ndihmon lwkurwn, i përdorur qw nga epoka e shek. XVIII, ju mund ta përdorni kwtw fryt të çmuar si maskw të freskët, se kontribuon edhe në rinovimin e qelizave. Në një enw përziejeni me kos dhe lëng të freskët limoni, pak kripë: recetë për një pastrim natyral para dushit. Në sajë të efektit të limonit dhe kripës lëkura do të pastrohet dhe do të ketë njw shkëlqim tw menjëhershëm, ndërsa kosi do të ndihmojë për të hidratuarw nw thellësi lwkurwn. Nwse keni një puçërr mund të aplikoni disa pika lëng limoni direkt në lëkurë: inflamacioni do të thahet shpejt. Kujdes: mos e lini limoni në lëkurë për një kohë të gjatë pasi kjo mund të shkaktojë procesin e melaninës.

Dieta

Studimet shkencore kanë analizuar efeketet e limonit në metabolizmin e njeriut. Sipas studimeve limoni ka fuqi tw mwdha nw humbjen e peshws, gjithashtu në sajë të efekteve tw kwtij fryti lufohet uria. Një dietë e tillw tregon përmirësime në funksionin e mëlçisë, stimulon sistemin imunitar dhe rregullon nivelet e glukozës në gjak, e cila është kritike për kontrollin e oreksit. Përdorni limon të freskët me sallatë shije dhe oriz. Gjithashtu ju mund të merrni atë gjatë ditës squeezing disa pika limon të freskët në ujë, për të pirë ngadalë.

admin

Artikujt e tjetrë